Kerstboom prijkt nu al op Markt Maldegem: "Mooiste zilverspar die ik ooit zag"

In Maldegem zijn ze er vroeg bij, want op de Markt prijkt al een reusachtige kerstboom. Een transportfirma kon de boom in Luxemburg op de kop tikken. "Volgende week wordt hij versierd, pas op 5 december gaan de lichtjes aan," zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

De Sint is nog niet in het land, maar de gemeente Maldegem heeft nu al een kerstboom op de Markt. Vooral op vraag van de leveranciers, zo blijkt. "En het feit dat jullie nu van Radio 2 bellen, zijn we promotioneel toch goed bezig", lacht burgemeester Van Hulle. "Ik denk dat we, samen met Brugge, de eerste zijn." Van Hulle is zelf boomkweker maar daar ligt niet de reden van de vroege kerstboom: "We hebben aan verschillende leveranciers gevraagd om een zo groot mogelijke boom te leveren. Het is uiteindelijk geen boomkweker maar een transportfirma uit Maldegem die hem geleverd heeft." De firma kon hem op de kop tikken in Luxemburg. 

Bekijk hieronder een filmpje van het plaatsen van de kerstboom en lees daarna verder

14 meter hoog, 6 meter breed

Vorig jaar had Maldegem al een reusachtige kerstboom, van 14 meter hoog. Maar dit jaar wilde de gemeente nog beter doen, en dat is volgens de burgemeester gelukt: "Hij is net zoals vorig jaar ook 14 meter hoog, maar nu wel 6 meter breed. En nog veel mooier. Het is een abies grandis, een reuzenzilverspar, de mooiste die ik al ooit gezien heb."  

Beluister hier het interview met burgemeester Van Hulle over de kerstboom en lees daarna verder

Sinterklaas zal, naar goeie gewoonte in Maldegem, de lichtjes van de kerstboom aansteken

Burgemeester Bart Van Hulle

Momenteel is het enkel nog maar de boom zelf die er staat. Pas volgende week wordt hij versierd. Op de lichtjes is het nog wat langer wachten, die worden op zondag 5 december aangestoken. "In Maldegem is het traditie dat Sinterklaas dat doet. Hij steekt dan de lichtjes van de kerstboom aan en ook de kerstverlichting in het centrum."

Meest gelezen