Foto: Radio 2

Panos station Berchem moet wellicht sluiten: moederbedrijf La Lorraine stopt tijdelijk met leveringen na 2 dodelijke ongevallen

De vestiging van broodjeszaak Panos in het station Antwerpen - Berchem zal wellicht tijdelijk moeten sluiten. Dat komt omdat moederbedrijf La Lorraine besloten heeft om voorlopig geen bakkerijproducten meer te leveren na twee dodelijke ongevallen. Op drie dagen tijd kwamen twee vrouwen om het leven op het plein, nadat ze daar werden aangereden door een leverancier met een vrachtwagen. 

Zaterdag kwam een vrouw van 19 om het leven. Maandag stierf een vrouw van 55. Ze liepen allebei op het Burgemeester E. Ryckaertsplein voor het station, toen ze werden aangereden door een vrachtwagen die achteruit reed. Gisteren werd duidelijk dat het telkens om een leverancier van broodjeszaak Panos ging.  

Pas als er duidelijkheid is over de oorzaak van de ongevallen en er een veilige oplossing is, zullen we de leveringen weer opstarten

Nele Van Malderen - La Lorraine

Die leverancier werkte in opdracht van La Lorraine, het moederbedrijf achter Panos. "We hebben vanmorgen crisisoverleg gehad", zegt Nele Van Malderen van La Lorraine op Radio 2 Antwerpen. "We hebben beslist om niet meer te leveren in Berchem. Dat zal uiteraard gevolgen hebben voor de Panosvestiging, die mogelijk zal moeten sluiten. We gaan daarover nog overleggen met de uitbater."

Het is nog niet duidelijk hoe lang er niets zal geleverd worden. "Het parket onderzoekt de omstandigheden en de oorzaken van de ongevallen nog. Intussen zijn we in overleg met de transportfirma en met de betrokken instanties om een veilige oplossing te vinden voor de leveringen. Dat moet allemaal in alle sereniteit kunnen verlopen. Daarom vinden we het nu onze morele verplichting om de leveringen even stop te zetten. Pas als er duidelijkheid is over de oorzaken van de ongevallen en er een veilige oplossing is, zullen we de leveringen weer opstarten."

Meest gelezen