Belga

Mortsel geeft negatief advies voor nieuwe stelplaats De Lijn aan Antwerpse luchthaven

De stad Mortsel geeft een negatief advies voor een nieuwe stelplaats van De Lijn in de buurt van de Antwerpse luchthaven. 150 bussen zouden volgend jaar naar Mortsels grondgebied verhuizen omdat de stelplaats Zurenborg verdwijnt. "We hebben bezwaren", zegt schepen Livia Moreau op Radio 2 Antwerpen.

Mortsel geeft een negatief advies voor de komst van een nieuwe stelplaats voor zo'n 150 bussen van De Lijn. Vlaanderen wil de nieuwe stelplaats aanleggen op terreinen aan de zuidelijke rand van de Antwerpse luchthaven op Mortsels grondgebied. Het complex moet de stelplaats in de Antwerpse wijk Zurenborg vervangen die volgend jaar verdwijnt. 

"Ons schepencollege heeft voor die stelplaats een negatief advies gegeven aan Vlaanderen", vertelt bevoegd Mortsels schepen Livia Moreau (Open VLD) aan Radio 2 Antwerpen. "De aanvraag ligt buiten de stedelijke activiteiten die het GRUP op die plek toelaat. We vrezen ook een negatieve impact voor de vleermuizenpopulatie. Bovendien pleiten wij ervoor dat de bussen niet alleen langs de R11 van en naar de stelplaats zullen rijden, maar ook langs de Luchthavenlei."

Het advies zal nu aan Vlaanderen worden overgemaakt, waar de uiteindelijke beslissing genomen zal worden.

Meest gelezen