Nederlandse politie schiet Brusselaar neer na wilde achtervolging en vindt zakken met drugs in auto

Een 36-jarige man uit Brussel is vanmiddag na een wilde achtervolging die startte in Breda en eindigde met een crash in Roosendaal, door de politie in het onderlichaam geschoten. Pas dan kon hij opgepakt worden, zo meldt de Nederlandse politie. In de auto van de man werden zakken met drugs gevonden.

Politieagenten wilden de man eerder op de dag al controleren in Breda, maar de automobilist weigerde mee te werken en reed aan hoge snelheid weg. Hij reed spookrijdend door de stad en beschadigde daarbij ook andere auto's. Door zijn hoge snelheden kon hij de politie tijdelijk afschudden.

Maar later op de dag kwamen agenten de verdachte weer tegen en gaven ze hem opnieuw een stopteken. De automobilist negeerde dit en reed volgens een politiewoordvoerder "bizar hard" weg, de A58 op. 

Crash

Op de snelweg crashte de man ter hoogte van Roosendaal. Hij probeerde nog weg te lopen, maar de politie schoot hem in het onderlichaam en pakte hem op. De man werd naar een ziekenhuis gebracht, maar is wel aanspreekbaar.

Bij de crash werd ook een ander voertuig aangereden. De bestuurder daarvan raakte gewond en werd net als de verdachte naar het ziekenhuis gebracht.

Achteraf bleek dat de auto waarmee de man reed, gestolen was. Er hingen ook nummerplaten van een ander voertuig op. In de auto werden verschillende zakken met drugs gevonden, die in beslag zijn genomen.

De Rijksrecherche is ingeschakeld om het handelen van de politie te onderzoeken. Dat is gebruikelijk als er door agenten geschoten is. Het is onduidelijk of de man onder invloed van drugs achter het stuur zat. Door de crash en het onderzoek was de snelweg A58 een tijd afgesloten richting Bergen op Zoom.

Meest gelezen