Belga

Personeel gevangenis Sint-Gillis staakt voorlopig niet, directie legt voorstellen op tafel

Het personeel van de gevangenis in Sint-Gillis gaat voorlopig niet staken. Ze wilden het werk neerleggen om het personeelstekort en de overbevolking in de gevangenis aan te klagen. Maar ondertussen heeft de directie enkele voorstellen geformuleerd waardoor de staking wordt opgeschort.

De mensen die in de gevangenis van Sint-Gillis werken, klagen over een tekort aan personeel terwijl de gevangenis overvol zit. De vakbond telde gisteren 903 gedetineerden terwijl de maximumcapaciteit 850 is. Het personeel dreigde met staken, maar de directie heeft nu enkele voorstellen op tafel gelegd.

Het gaat om een twintigtal directievoorstellen, zegt vakbondsafgevaardigde van ACOD Joachim Vermaeren. "Er is het voorstel om ervoor te zorgen dat werknemers effectief een pauze van een half uur kunnen nemen, wat nu in veel gevallen niet zo is. Er is ook een voorstel om meer materiaal te voorzien voor het personeel. Dat gaat van poetsgerief om de cellen te poetsen tot handschoenen en alcoholgel."

Tot 6 december zal het personeel al zeker niet staken. Voert de directie de voorstellen niet door, doen ze dat wel.  

Meest gelezen