Nicolas Doncq

Reuzenhuis van Gezinsbond nu ook virtueel te bezoeken

Het Reuzenhuis van de Gezinsbond staat vanaf vandaag in de basiliek van Koekelberg. Het Reuzenhuis is een uitvergroot interieur van een woning waardoor bezoekers alles zien in het perspectief van een peuter. Het bestaat al 10 jaar, maar je kan het nu ook bezoeken met een virtuele bril of een tablet waardoor het nog duidelijker wordt wat de gevaren zijn in huis voor een peuter. 

"Als je als volwassene het Reuzenhuis bezoekt, lijkt het alsof je als een peuter van twee jaar door een woning loopt", zegt Erik Boon van de Gezinsbond. Met dit initiatief probeert de Gezinsbond ouders en grootouders bewust te maken van de risico's in huis voor jonge kinderen. Het Reuzenhuis bestaat al sinds 1991 en het reist al jaren door Vlaanderen, maar je kan het nu ook bezoeken op een virtuele manier, met een tablet of een virtuele bril. 

"Je kan het huis inwandelen met een tablet, dat noemen we Augmented Reality", vertelt Boon. "Je krijgt dan een animatiefiguur te zien, een meisje van twee dat bijvoorbeeld een snoepje opraapt van de mat en dat snoepje verandert in een legoblokje. Want een peuter kan een legoblokje zien als een lekker snoepje. Bij Virtual Reality zet je als bezoeker een virtuele bril op en ga je met controllers een aantal gevaren ontdekken in het huis. Je krijgt ook tips om risico's bij je thuis te vermijden."

Nicolas Doncq

Je kan het Reuzenhuis in de basiliek van Koekelberg nog bezoeken tot 20 november. In februari volgend jaar komt het Reuzenhuis naar het provinciehuis in Leuven. 

Meest gelezen