Twintiger vrijgesproken voor gewapende overval op café in Turnhout

In Turnhout heeft de rechter een twintiger vrijgesproken van een gewapende overval op een café. Zijn vriendin had hem aangegeven bij de politie, maar trok haar verklaring daarna weer in. Er bleven volgens de rechter daarna te weinig bewijzen over om de jongeman te veroordelen. Voor het afpersen van een man kreeg hij wel een werkstraf.

Op 17 oktober 2019 om 1 uur ’s nachts kwamen twee gemaskerde personen het café in de Lokerenstraat binnen. Ze bedreigden alle aanwezigen met een groot mes en eisten al het geld uit de kassa. Klanten moesten op de grond gaan liggen. 

Drankspelletje

De politie kwam één van hen, een twintiger uit Turnhout, op het spoor, omdat zijn vriendin de politie opbelde. Zij verklaarde dat hij de overval pleegde. Maar kort daarna trok ze haar verklaring weer in en beweerde ze dat ze alleen maar had gebeld als opdracht van een drankspelletje.

Op het moment van de overval bevond het gsm-toestel van de twintiger zich wel in de buurt van het café. Maar dat alleen was volgens de rechter niet genoeg om hem te veroordelen.

Hij werd wel veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor een afpersing op 27 september 2019. In Lichtaart (Kasterlee) sprak hij op straat een man aan met de vraag of hij even zijn gsm mocht gebruiken. Daarna ging hij aan de haal met het toestel.

Meest gelezen