Radio 2

Amateurkunstenaars uit Vlaamse Ardennen stellen kunstwerken voor, gemaakt tijdens de lockdown

37 amateurkunstenaars uit de Vlaamse Ardennen stellen vandaag een kunstwerk voor dat ze gemaakt hebben tijdens de lockdown. Hun kunstwerken zijn geïnspireerd door corona. "We konden niet meer buiten, dus daarom hebben we ons op kunst gestort", zegt een van de kunstenaars. 

In Zottegem is vandaag de expositie "COVID-kunst" voorgesteld. De tentoonstelling gaat morgen open voor het grote publiek. Je kan er kunstwerken bekijken van 37 lokale amateurkunstenaars.  De tentoonstelling kwam er op initiatief van gemeenteraadslid Kurt De Loor (Vooruit). "De lockdown heeft bij veel mensen voor creativiteit gezorgd en met deze tentoonstellingen geven we ze een forum om die creativiteit te tonen."

De kunstwerken zijn gemaakt tijdens de lockdown en dat uit zich in de werken

Amateurkunstenaar

De kunstenaars komen uit Zottegem en omstreken. De jongste deelnemer is de 10-jarige Darija Soldo. "Ik ben benieuwd wat de mensen van mijn werk gaan vinden, ik heb nog nooit tentoongesteld", vertelt ze. "Het niveau van alle werken is hier heel hoog. Ik ben trots dat mijn werk ertussen mag hangen", zegt de 74-jarige Luc De Vos. 

Lees voort onder de foto.

Eenzaamheid

"Deze tentoonstelling is een mooi initiatief", gaat De Vos verder. "Alle werken zijn gemaakt tijdens de lockdown en dat zie je wel.  We konden niet buiten, dus daarom hebben we ons op kunst gestort. Mijn schilderijen zijn bijvoorbeeld ontstaan uit een soort van eenzaamheid. Door tijdens corona alleen te werken is er iets gebloeid."

De expositie loopt van 12 tot en met 14 november, in het kasteel van Leeuwergem. De toegang is gratis. 

Meest gelezen