Succesvolle atletiekclub Racing Gent huldigt atleten en neemt afscheid van Eline Berings

Atletiekclub Racing Gent, waar onder meer marathonloper Bashir Abdi traint, heeft gisteravond zijn profatleten en toppers in spe in de bloemetjes gezet. Bijzondere aandacht ging natuurlijk naar Europees marathonrecordhouder Bashir Abdi en spurter Imke Vervaet, die het beiden erg goed deden op de Olympische Spelen in Tokio afgelopen zomer, en afscheidnemend hordenloper Eline Berings. "Ik ben erg trots", zegt voorzitter Peter Robbens.

Peter Robbens is al ruim twintig jaar verbonden aan de atletiekclub in het centrum van Gentbrugge. De prestaties van Bashir Abdi en Imke Vervaet op de voorbije Olympische Spelen doen hem nog altijd glunderen. "Wie had dat ooit gedacht? Het leefde hier enorm op de club. Het was machtig om te zien hoe iedereen zo fanatiek kwam supporteren."

Jeugd staat klaar

Racing Gent draait natuurlijk niet alleen rond Abdi, Vervaet en Berings. Er staat met meerkamper Jef Misplon, spurter Justine Goossens en 800 meter loper Tibo De Smet heel wat jeugdig talent klaar. "Door met Bashir mee te gaan naar de Spelen in Rio in 2016 heb ik kunnen zien wat internationale atleten nodig hebben," zegt Robbens. "Het is mooi dat ik die ervaring kan gebruiken om al die jonge jongens en meisjes te begeleiden. Het zou mooi zijn als die jonge beloftes met Bashir en Imke mee kunnen Parijs."

Robbens had op de huldiging lovende woorden over voor het trainerskorps. Ondanks de moeilijke omstandigheden tijdens de lockdown, slaagden ze er toch in om iedereen te blijven trainen. "We mogen ons echt gelukkig prijzen met hen. Dankzij hen konden onze atleten toch verder doorgroeien. Al stimuleert het hen wel om de betere atleten bezig te zien." Of zijn club een geheim heeft voor al dat talent? "Ik denk dan vooral aan de vriendschap en plezier maken. Het zijn waarden die in de maatschappij gelden. Breng je die in een club samen, dan krijg je fantastische dingen. Dat kan atletiek op het hoogste niveau zijn, maar even goed een tienjarige die een geweldige sprong doet die niemand verwachtte."

Meest gelezen