foto: Radio 2

Carnaval van start in het Maasland: "De mensen genieten er nu meer van"

Onder andere in Lanaken, Maaseik en Maasmechelen is vandaag de aftrap gegeven van het nieuwe carnavalsseizoen. Om 11.11 uur van de 11e dag van de 11e maand wordt traditiegetrouw gestart met de openingsvieringen.

In het Maasland wordt er nog stevig ingezet op carnaval. Dit jaar is dat wel met een coronapas in de hand. Gilbert Opsteyn is al 81, maar viert ook graag mee en is er altijd bij. En er wordt nu volgens hem nog meer genoten van carnaval dan vóór corona. “De mensen hebben geleerd om op een andere manier naar buiten te komen. Veel was er tijdens de crisis niet mogelijk en de mensen wisten niet wat ze nog konden doen met een ‘lepke’ oftewel een mondmasker.”

We moeten ons haasten, want het is snel donker. Gezondheid!
Gilbert Opsteyn (81)

De terrassen zitten in Maasmechelen goed vol. Een beetje plezier, en dan voor het donker wordt weer naar huis. "Maar we moeten ons haasten want het is vroeg donker en dan moeten we huiswaarts. Gezondheid!”, lacht Gilbert.

Burgemeester Marino Keulen in Lanaken: "De afspraak is, we gaan het feest vieren maar niet te gek doen"

Videospeler inladen...

De festiviteiten in het Maasland vinden allemaal plaats in overleg met de burgemeesters. Over de grens in Nederland gaan heel wat evenementen niet door omwille van de hoge besmettingscijfers.

In Den Bosch in Noord-Brabant is wel het startschot gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen, maar ook daar zijn er beperkingen.

Videospeler inladen...
© Radio 2

Meest gelezen