stad Aarschot

Aarschot klaar voor derde prik: "Ons vaccinatiecentrum blijft gewoon doorwerken"

Het vaccinatiecentrum in de stadsfeestzaal van Aarschot draait nog altijd op volle toeren. Door een aangepaste inrichting kunnen er in het weekend zelfs zonder probleem andere evenementen plaatsvinden.  

Zelfs vandaag, op 11 november, worden er inentingen toegediend in de Aarschotse stadsfeestzaal. De 65-plussers krijgen er volop hun derde prik. "Wij hadden eerder al beslist om ons vaccinatiecentrum gewoon te laten doorwerken", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open-VLD). Een beslissing die loont, zeker nu iedereen een extra prik tegen corona zal krijgen. 

Alles aan de kant

"We hebben vanaf het begin de stadsfeestzaal gebruikt als vaccinatiecentrum. Na de eerste grote inentingsactie hebben we, in tegenstelling tot onze buurgemeenten, besloten om het centrum open te houden. Maar we hebben de inrichting wel aangepast. Zo kunnen we in de week volop blijven vaccineren, maar in het weekend kunnen we alles aan de kant schuiven voor andere evenementen", vertelt de burgemeester. 

Extra prik

Hoe het toedienen van de extra prik zal verlopen, staat nog niet vast. "Voor de 65-plussers is er geen probleem", verzekert Rutten. "Maar of we hier de extra prik gaan kunnen geven aan alle mensen van Aarschot en de zeven buurgemeenten is nog niet duidelijk. Dat moet praktisch haalbaar zijn", zegt de burgemeester. "Mogelijk moet er toch nog een extra vaccinatiecentrum in de regio geopend worden."

Extra geld

"Het is goed dat nu duidelijk is dat de extra prik er voor iedereen komt", zegt Rutten nog. "Maar nu moet ook het extra geld nog volgen. De financiering is tot nu goed en vlot verlopen, maar het is van groot belang dat dat geld blijft komen als we opnieuw moeten opschalen. Want met dat geld moet heel wat betaald worden: de huur van de zaal, de stookkosten, het personeel", besluit Rutten. 

Meest gelezen