Oost- en West-Vlaanderen waren even donker door technisch defect

Door een technisch defect bleef het gisteravond in de volledige provincie West-Vlaanderen en een groot deel van Oost-Vlaanderen donker, de straatverlichting begon niet automatisch te branden. Een medewerker van Fluvius heeft de verlichting manueel moeten inschakelen. 

Elke avond, wanneer het donker wordt, springt de verlichting in de straten automatisch aan. Maar gisteravond liep er iets mis in West-Vlaanderen en een deel van Oost-Vlaanderen. Van aan de kust tot voorbij Gent bleef de straatverlichting een uur lang uit. 

De oorzaak was een technisch defect: "Via onze kabels sturen we een CAB-signaal (Centrale Afstandsbediening) naar alle steden en gemeenten", zegt woordvoerder Stijn Faelens van netbeheerder Fluvius. "Daar zat een storing op waardoor de straatverlichting gisteravond een uurtje niet werkte. Het ging om een spontaan defect, dat we niet konden voorkomen." 

Een medewerker heeft de straatverlichting manueel aangezet, waardoor de provincies Oost -en West-Vlaanderen niet langer in het donker zaten.  

Meest gelezen