Fernando Silva

Grimbergen overweegt invoering  Covid Safe Ticket op kerstmarkt

Het gemeentebestuur van Grimbergen onderzoekt of de kerstmarkt dit jaar al dan niet moet doorgaan met een Covid Safe Ticket. Voorlopig wil de gemeente de kerstmarkt laten doorgaan, ondanks de stijgende besmettingscijfers. Volgende week wordt de knoop definitief doorgehakt.

"Tot nu toe gaan we de kerstmarkt laten doorgaan, maar we werken wel aan een alternatief. Dat plan B is de kerstmarkt laten doorgaan met een Covid Safe Ticket voor alle bezoekers", vertelt waarnemend burgemeester Philip Roosen (N-VA). Dat zou willen zeggen dat alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn, recent hersteld zijn van corona of een negatieve coronatest afleggen op de kerstmarkt zouden worden toegelaten. "Werken met een coronapas is zeker niet evident voor een evenement als de kerstmarkt. Maar het is wel mogelijk", vindt Roosen.

Een coronapas invoeren op de kerstmarkt is zeker niet evident, maar wel mogelijk

Philip Roosen (N-VA), waarnemend burgemeester

Definitieve beslissing

Begin volgende week beslist het schepencollege definitief of de kerstmarkt in Grimbergen dit jaar al dan niet kan doorgaan en onder welke voorwaarden. "We volgen de cijfers week per week op. Zowel in Grimbergen zelf als in de rest van het land. Vorige week hadden ook wij stijgende cijfers, maar die kwamen vooral van de scholen en de doorbesmettingen van de kinderen naar hun ouders toe. We zullen sowieso alle federale maatregelen maximaal blijven opvolgen."

De Grimbergse kerstmarkt gaat normaal gezien door van 10 tot en met 12 december 2021. Gemiddeld ontvangt de kerstmarkt elk jaar duizenden bezoekers. Een covid safe ticket is momenteel enkel verplicht voor buitenevenementen vanaf 5000 personen. Organisatoren die minder mensen verwachten en geen coronapas willen gebruiken, mogen dat, maar moeten er dan wel voor zorgen dat er voldoende afstand kan worden gehouden en er geldt dan ook een mondmaskerplicht.

Meest gelezen