Honderden mensen protesteren tegen coronapas in Genk

In Genk hebben honderden mensen deelgenomen aan een manifestatie tegen de coronapas. De actie was niet aangevraagd bij het stadsbestuur. Er was via sociale media opgeroepen om deel te nemen aan de demonstratie.

De manifestatie vond plaats op het Stadsplein. Daar werden tal van toespraken gehouden, met onder meer forse kritiek op de coronapas. 

Volgens de politie waren er 400 tot 500 deelnemers; de organisatoren spreken over meer dan 1.000 manifestanten. De actie was niet aangekondigd "en dus kon er ook geen toestemming worden gegeven", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). Er waren de voorbije dagen wel contacten met een aantal mensen achter de organisatie. 

De manifestatie verliep zonder problemen. De politie was wel met heel wat manschappen aanwezig.  De deelnemers kwamen niet alleen uit Genk maar uit heel Limburg en ook uit het buitenland.

Meest gelezen