"I'm sorry, Wilson!" Volleybal uit film "Cast away" verkocht voor 308.000 dollar

Wilson, de volleybal uit de Amerikaanse film "Cast away", is op een veiling verkocht voor maar liefst 308.000 dollar (ongeveer 269.000 euro). In de film van regisseur Robert Zemeckis speelt de volleybal een belangrijke rol als het enige gezelschap van hoofdpersonage Chuck Noland - vertolkt door Tom Hanks - op een onbewoond eiland.

In de film, uit het jaar 2000, speelt Tom Hanks het personage Chuck Noland, een overlevende van een vliegtuigcrash die zich vier jaar lang in leven houdt op een onbewoond eiland. De volleybal, die hij Wilson noemt, is op het eiland zijn enige "vriend" én "gesprekspartner". 

In zijn strijd tegen eenzaamheid praat Noland tegen Wilson alsof de bal een mens is. Uit drang naar menselijke interactie tekent hij dan ook met zijn bebloede hand een gezicht op de bal. 

Prop Store/Cover Images

Prop House, het veilinghuis dat de volleybal te koop stelde, beschrijft de bal als "zwaar beschadigd, met verf die is aangebracht om een ​​versleten, vuil uiterlijk te creëren". Omdat de bal er voor de film vuil moest uitzien, bracht hij veel tijd door in het water tijdens het filmen. 

"De bal draagt ​​het kenmerkende donkerbruin en rood 'gezicht' aan de voorkant. De bovenkant is opengescheurd en opgevuld met een reeks tabaksstengels om het uiterlijk van haar na te bootsen," voegt Prop House nog toe.

Tijdens de veiling gingen meer dan 1.100 rekwisieten uit bekende films onder de hamer. Wie de koper van de volleybal is, blijft onduidelijk.

Meest gelezen