Kleurrijke verlichting in nieuwe fietstunnels Hasselt: van regenboog tot Belgische vlag

Vandaag wordt de nieuwe verlichting in gebruik genomen in de 3 nieuwe fiets- en voetgangerstunnels onder het kruispunt van de Universiteitslaan en de Grote Ring in Hasselt. Die heeft verschillende kleuren waardoor er met thema’s kan gewerkt worden, zoals vandaag de Belgische vlag op de herdenking van Wapenstilstand.

’s Nachts worden de tunnels met grondspots verlicht. “Vandaag projecteren we de Belgische driekleur in de tunnels”, vertelt Sep Vandijck van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Maar we kunnen ook regenboogkleuren projecteren in het weekend of gewoon witte ledverlichting in de week.” Vanaf het ontwerp van de tunnels is veel aandacht gegaan naar het visuele aspect. “Er is een heel lichtplan uitgewerkt door het team om de locatie van al die verlichting in de tunnels te bepalen”, aldus Vandijck.

Bekijk hier het filmpje met de nieuwe kleuren

Bij nieuwe projecten wordt bekeken hoe duurzame verlichting kan worden ingezet. “Bij elke locatie kunnen we dan zien of we soortgelijke dynamische verlichting met kleuren zullen gebruiken”, vertelt Sep Vandijck. “De kleurverlichting in Hasselt beantwoordt aan alle veiligheidsnormen, de zichtbaarheid komt altijd op de eerste plaats.”

Meest gelezen