Mechelse horeca en bestuur slaan handen in elkaar tegen seksueel geweld: "Personeel opleiden om seksuele agressie te herkennen"

De horeca en het stadsbestuur van Mechelen gaan samenwerken om seksuele agressie in het uitgaansleven te voorkomen. Zeker na de recente voorvallen van seksueel geweld in andere steden, komen de plannen daarvoor in een stroomversnelling. Zo krijgt het horecapersoneel een opleiding om seksuele agressie te herkennen. 

Mechelen komt met het actieplan om een toename aan seksueel geweld in het nachtleven preventief te voorkomen. Voor het horecapersoneel komt er een opleiding om signalen en risico's van seksuele agressie beter te leren herkennen. “Samen met de horecabazen gaan we een opleiding voorzien om het personeel handvaten aan te reiken om problemen te spotten en te leren hoe ze er mee kunnen omgaan. Op deze manier willen we het horecapersoneel wapenen”, vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld). 

Ook komt er een sensibiliseringscampagne voor klanten, dat ook zij kunnen ingrijpen bij grensoverschrijdend gedrag. “We gaan ook een buurtinformatienetwerk specifiek voor de horeca opstarten. Zo kunnen ze met de politie communiceren en kort op de bal te spelen”, vertelt Vandersmissen.

Het stadsbestuur heeft al overleg gehad met de horecabazen over de opleiding voor het personeel. De komende dagen wordt het actieplan nog verder uitgewerkt

Meest gelezen