Foto cultuurdienst Lebbeke

Nieuwe wandelroute in streek rond Dendermonde vertelt leven van Sint-Maarten

Naar aanleiding van het jaarlijkse sint-maartensfeest hebben zeven gemeenten uit de regio Dendermonde wandelpaden aangelegd. Via infobordjes vertellen de paden iets meer over het leven van Sint-Maarten. "De route maakt ook verbinding met andere Europese steden die Sint-Maarten vieren", zegt Michiel Dejonckheere van Erfgoedcel Dijk 92. 

Vandaag is het sint-maartensfeest. Dat wordt gevierd op verschillende plaatsen in ons land. Voor veel mensen geldt het als alternatief voor het meer ingeburgerde sinterklaasfeest. Ook in enkele gemeenten uit de regio rond Dendermonde wordt Sint-Maarten gevierd. Erfgoedcel Dijk 92 heeft daarom wandelpaden aangelegd die helemaal in het teken staan van Sint-Maarten.

Europese link

De paden lopen door Massemen, Berlare, Schellebelle, Zele, Appels, Moerzeke en Denderbelle. In elke gemeente kunnen mensen vertrekken, informatieborden wijzen hun de weg. "Op de paden ontdekken ze ook enkele filmpjes die iets meer vertellen over Sint-Maarten", zegt Michiel Dejonckheere van de Erfgoedcel. 

De route passeert een tiental Europese landen en is erkend als Europese Culturele Route. Het maakt verbinding met steden waar Sint-Maarten wordt gevierd, zoals Tours in Frankrijk en Utrecht in Nederland. "Tours is het centrale startpunt en daar vertrekt het naar Utrecht, tussenin was België eigenlijk een beetje een missing link, maar dat is nu opgelost."

Meest gelezen