Belga

Opnieuw seksueel geweld in Gentse uitgaansbuurt, verdachte uit Anzegem vrij onder strenge voorwaarden

In de Gentse uitgaansbuurt is er afgelopen nacht opnieuw een meisje lastiggevallen. Dat gebeurde in café 't Kofschip in de Overpoortstraat. Het personeel van het café lichtte de politie in en die verhoorde de verdachte. Het gaat om een 26-jarige man uit Anzegem. Hij werd ondertussen weer vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

Afgelopen nacht is opnieuw een meisje slachtoffer geworden van ongewenste aanrakingen in het Gentse nachtleven. Dat gebeurde in café 't Kofschip in de Overpoortstraat. Het incident werd opgemerkt door personeel van het café. Zij verwittigden de politie, die een 26-jarige man kon oppakken. Het slachtoffer krijgt bijstand.

Strenge voorwaarden

De verdachte werd ondervraagd door de politie en werd daarna weer vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Zo mag hij zich niet meer in de Gentse uitgaansbuurt begeven, in het bijzonder rond de Overpoortstraat. Hij kreeg ook een verbod op alcoholmisbruik opgelegd en moet daarvoor een gepaste begeleiding volgen. De voorwaarden gelden voor drie maanden en justitie zal nagaan of de man het opgelegde traject naleeft, zegt het parket. 

Het parket onderzoekt nog twee recente meldingen van seksueel geweld in Gent. Er is voorlopig geen aanwijzing dat er een verband zou zijn tussen de zaken.

Annelies Verstraete (Parket Oost-Vlaanderen) geeft meer uitleg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen