© Pixabay

Sint-Truiden sluit bar op Chaussée d’Amour na schietincident

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) heeft de Love Bar op de Luikersteenweg gesloten. Die straat wordt in de volksmond ook wel Chaussée d’Amour genoemd omdat er veel prostitutiegelegenheden zijn. Eind oktober was er een schietincident in de bar waarbij twee mensen gewond raakten.

De uitbaatster van de Love Bar is gehoord door de burgemeester en de politie over het schietincident in de bar in de nacht van 31 oktober op 1 november. Twee mannen raakten daarbij gewond, ze werden later die nacht gearresteerd in het ziekenhuis van Tienen waar ze zich wilden laten verzorgen. Nog twee andere mensen werden opgepakt door de politie, waaronder de uitbaatster die het nu heeft mogen uitleggen bij het stadsbestuur. 

Burgemeester Heeren besliste om de bar nu te sluiten wegens verstoring van de openbare orde, omdat er is geschoten in een ruimte die toegankelijk is voor het publiek. “De openbare orde is verstoord door gedragingen in die inrichting”, zo staat verder nog in het besluit van de burgemeester.

De bar blijft nu 3 maanden gesloten. Het gerechtelijk onderzoek naar de schietpartij loopt intussen verder.

Meest gelezen