Stef Bef, ex-bandlid van de Antwerpse cultband Katastroof, maakt anti-oorlogslied ter ere van Wapenstilstand

Stef Bef, die tot voor enkele maanden in de Antwerpse band Katastroof zat, gooit het muzikaal over een heel andere boeg. Als Stef & De Tong lanceert hij vandaag op Wapenstilstand een anti-oorlogslied genaamd “Mijnen Oorlog”. Bij Radio 2 Antwerpen kwam hij zijn nieuwe plaat voorstellen. 

Stef Bef schreef het lied als eerbetoon aan zijn grootvader waarmee hij jaarlijks de 11 november herdenking in het Antwerpse stadspark bijwoonde. “Mijn opa is al heel lang overleden, maar vroeger als kind gingen wij elk jaar op 11 november naar ‘de kanonnen’ in het stadspark. Mijn grootvader zei altijd dat we nooit mogen vergeten wat er gebeurd is en waarvoor die mensen gesneuveld zijn, en vooral veel jonge mensen. Dat is een stuk uit mijn jeugd dat mij altijd is bijgebleven”, vertelt Stef Bef.

Beluister hier het volledige interview met Stef Bef en lees verder onder het fragment: 

Het lied is iets helemaal anders dan wat we van Katastroof gewoon zijn. “Daar kennen de mensen ons van de drinkliederen, maar op elk album hebben wij ook heel mooie ballades over geloof en afscheid. En de echte fans appreciëren die enorm.” Stef Bef stapte eerder dit jaar uit de band Katastroof en hij treedt nu als soloartiest op. “Als ik dit lied nu op een optreden alleen speel, heeft het enorm succes. Mensen vergelijken mij met Bob Dylan of Wannes Van de Velde. En vooral de reactie: daar moet je iets mee doen. Ik wil graag de Antwerpse Lou Reed zijn”, aldus Bef.

Meest gelezen