Getty Images

Tankstations in Sint-Niklaas zijn momenteel goedkoopste van heel het land: "Door grote concurrentie hier"

Nergens in het land zijn de brandstofprijzen zo laag als in Sint-Niklaas. Dat komt door de hoge concurrentie tussen tankstations in Sint-Niklaas. "Het valt niet in te schatten hoe lang de prijzen hier zo laag blijven", zegt Ignace Gabriëls van brandstoffenbedrijf Gabriëls.

De goedkoopste tankstations van het land vind je momenteel in Sint-Niklaas. Voor een liter diesel betaal je er 1,56 euro, voor een liter super 95 is dat 1,58 euro. Een volle tank kan zo tot 15 euro goedkoper zijn dan in tankstations waar de maximumprijs wordt gevraagd.  De goedkope prijzen zorgen voor veel drukte aan de tankstations in Sint-Niklaas, zeker nu de prijzen voor brandstof op recordhoogte staan.

Prijzenslag

Reden daarvoor is de grote concurrentie in Sint-Niklaas. Veel tankstations liggen er dicht bij elkaar. Dat zegt ook Ignace Gabriëls, hij heeft 140 tankstation in heel Vlaanderen, waarvan eentje in Sint-Niklaas. "Er heerst momenteel een prijzenslag. Ook wij moeten onze prijzen verlagen in Sint-Niklaas, anders verliezen we onze klanten."

Volgens Gabriëls is het moeilijk in te schatten wanneer de prijzen er opnieuw zullen stijgen. "Dat kan één dag duren, maar in principe ook een jaar. Dat hoop ik natuurlijk niet, want dan verdienen wij daar niets meer aan." 

Meest gelezen