AFP or licensors

Volgende klimaattop in Egypte, daarna in de Verenigde Arabische Emiraten

De komende twee klimaattoppen van de Verenigde Naties worden gehouden in respectievelijk Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat hebben de landen vandaag, op een van de laatste dagen van de huidige top in Glasgow, bevestigd.

De 27e editie van de zogenoemde "Conference of the Parties", kortweg COP, zal volgend jaar plaatsvinden in de Egyptische badplaats Sharm El-Sheikh. 

De Egyptische minister van Klimaat Yasmine Fouad zei tijdens de plenaire vergadering in Glasgow dat de volgende editie in haar land "echt een Afrikaanse COP" zal worden, waar onder meer de financiering van het tegengaan van klimaatverandering opnieuw een belangrijk thema zal zijn.

De daaropvolgende vergadering, de COP28 in 2023, zal dan weer plaatsvinden in de Verenigde Arabische Emiraten, zo heeft sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum van Dubai laten weten op Twitter. "We zullen al onze capaciteiten inzetten om de conferentie tot een succes te maken", aldus de sjeik in het bericht.

Meest gelezen