Radio 2

Yves Segers is nu officieel lid van de Orde van Tastendeuvel: "Iedereen verlangt nu naar carnaval"

Charmezanger Yves Segers mag zich vanaf vandaag officieel lid noemen van de Orde van Tastendeuvel. Dat is het selecte clubje van gewezen carnavalprinsen in Halle. Segers was 28 jaar geleden al prins carnaval in Halle, maar was door omstandigheden nooit toegetreden tot de orde.

Vandaag 11 november start wereldwijd het nieuwe carnavalseizoen. In Halle gebeurde dat met een kleine rechtzetting. Want gewezen prins carnaval Yves Segers is vandaag toegetreden tot de Orde van Tastendeuvel. Hij moest alleen nog enkele proeven afleggen, maar dat deed hij met verve.

Segers (50) raakte bekend als zanger van de fuifgroep Toast en bouwde daarna een solo-carrière uit. Onder druk van zijn toenmalige manager moest hij het carnavalgebeuren achterwege laten. Maar dat is intussen verleden tijd. "Iedereen verlangt nu naar carnaval", zegt Segers, als corona het toelaat tenminste.

Beluister hieronder het gesprek met Yves Segers:

Meest gelezen