Ziekenhuizen in Bergen en Warquignies moeten bezoeken stopzetten door vierde coronagolf

Het regionaal ziekenhuis Bergen-Henegouwen, dat gevestigd is in Bergen en Warquignies, een deelgemeente van het Henegouwse Colfontaine, heeft beslist om de bezoeken op te schorten door de vierde coronagolf.

"We kampen met een zeer hoge viruscirculatie in de bevolking. De situatie dwingt ons om vanaf 9 november alle bezoeken aan uw gehospitaliseerde naasten op te schorten, omwille van hun veiligheid", klinkt het op de website van het ziekenhuis.

Uitzonderingen zijn wel mogelijk in uitzonderlijke situaties, zegt het ziekenhuis. "Het medisch team bepaalt dan de voorwaarden van het bezoek." Op de afdeling pediatrie mag een volwassene ook zijn of haar kind vergezellen. Op de kraamafdeling mag één persoon de gehospitaliseerde patiënt bezoeken. 

Vanaf 12 november zijn er evenmin nog begeleiders toegelaten van ambulante patiënten. Ook hier gelden uitzonderingen, bijvoorbeeld bij personen die minder goed te been zijn.

Meest gelezen