2021 CQ Roll Call

#BritneyFreed: Britney Spears staat na 13 jaar niet langer onder voogdij

De Amerikaanse zangeres Britney Spears staat na 13 jaar niet langer onder toezicht van een voogd en mag dus weer zelf beslissen waaraan ze haar geld uitgeeft en wat ze doet met haar leven. Dat heeft een rechter in Los Angeles beslist. Fans kunnen op sociale media dus de hashtag #FreeBritney begraven.

“Vanaf vandaag is de voogdij over de persoon en de eigendommen van Britney Jean Spears beëindigd.” Dat zei rechter Brenda Penny vandaag na een hoorzitting de rechtbank in Los Angeles.

Het waren langverwachte en verlossende woorden voor de 39-jarige zangeres Britney Spears, die zelf overigens niet op de zitting aanwezig was. Fans die buiten de rechtbank verzameld waren, barstten in vreugde uit toen ze de uitspraak hoorden en begonnen Spears’ hit “Stronger” te zingen.

Juridische strijd

Britney Spears heeft sinds 2008 onder voogdij gestaan, nadat ze te maken kreeg met emotionele inzinkingen en mentale problemen. Daardoor moest ze de afgelopen 13 jaar voor al haar uitgaven en belangrijke beslissingen toestemming vragen aan haar bewindvoerder. Lange tijd was vader Jamie Spears de bewindvoerder van zijn dochter, maar sinds september was dat niet meer het geval. 

Het heeft Britney Spears een jarenlange juridische strijd gekost om zeggenschap over haar leven terug te krijgen. En dat is nu dus gelukt. Het vermogen van Britney Spears, waar ze nu zelf weer over kan beschikken, wordt op 50 miljoen euro geschat.

 

Meest gelezen