archieffoto

Carnavalstoet in Tongeren rijdt zondag tóch uit

In Tongeren zal de carnavalstoet van zondag wel doorgaan. Deze ochtend zat het schepencollege daarover samen. Wel worden de veiligheidsmaatregelen verscherpt.

Iets na de middag was de kogel door de carnavalskerk: de stoet van Tongeren rijdt dan toch uit. Het stadsbestuur besliste wel dat enkele maatregelen strenger worden: zo is het gebruik van het mondmasker verplicht, zal iedereen een coronapas moeten kunnen tonen en mag er geen enkele activiteit binnen gebeuren, dus ook niet in een tent.

Met de nodige maatregelen die we gaan nemen, zal dat wel in orde zijn

De leden van de lokale carnavalsvereniging zaten deze ochtend te wachten op de beslissing van het stadsbestuur. Mocht er beslist zijn dat de stoet niet doorgaat, dan zouden ze zich daarbij neerleggen. Frank Grotars van de Ridders van Moerepoort tot Bukeberg: “Als de cijfers de verkeerde kant opgaan, dan kan het niet de bedoeling zijn dat we met carnaval de ziekenhuizen onder druk gaan zetten. Maar het is een buitenactiviteit waar iedereen buiten staat. Met de nodige maatregelen die we gaan nemen, zal dat wel in orde zijn.”

Meest gelezen