Groot ziekteverzuim in Jessa Ziekenhuis Hasselt: “Nog geen gevaar voor afdeling Intensieve Zorgen”

In de afdeling Intensieve Zorgen is 12 tot 15 procent van het personeel ziek, het gaat vooral om verpleegkundigen. Volgens het ziekenhuis in Hasselt is dat dubbel zoveel als in normale omstandigheden.

“Er moeten nog geen bedden worden gesloten op de afdeling Intensieve Zorgen”, vertelt medisch directeur Jos Vandekerkhof in Start Je Dag op Radio 2 Limburg. “Er is wel een grote uitval van het personeel en dat heeft alles te maken met de coronacrisis. Voor verpleegkundigen is het erg zwaar nu, daarbovenop raken ze soms zelf ook besmet met het virus. "

We zitten op een verzadigingspunt op de afdeling Intensieve Zorgen

Jos Vandekerkhof, directeur Jessa Ziekenhuis

De tijd van de witte lakens en applaus voor mensen die in de zorg werken is al even achter de rug. “Iedereen is natuurlijk coronamoe”, zucht de directeur van Jessa. “Maar men moet wel beseffen dat we nu op het verzadigingspunt zitten op de afdeling Intensieve Zorgen en het personeel valt uit. Dat is een heel groot probleem.”

Meest gelezen