Nu al versierde kerstbomen op de velden in Ravels: straks in Antwerpse winkelstraten

Op enkele Ravelse velden staan nu al enkele honderden versierde kerstbomen. Dirk Janssens en zijn vriendin Stephanie Dhondt van het Ekers Bomencenter zijn volop bezig met het versieren van bomen die volgende maand in Antwerpse winkelstraten zullen staan. "We hebben om en bij de 9000 strikjes gemaakt. Dat is een familiegebeuren."

"We moeten elk jaar vroeger beginnen met de kerstdecoraties, want er is altijd meer en meer vraag", vertelt Dirk. "We moeten er dit jaar vier keer zoveel versieren als vorig jaar." Het gaat vooral om bestellingen voor winkeliersverenigingen die het makkelijk vinden dat de bomen al helemaal versierd zijn en ook lichtjes hebben. "We gaan die zo leveren en halen die in januari ook weer op."

Ik heb toch al opvallend meer bestellingen tegenover vorig jaar. Dit jaar bellen ze nog vroeger om zeker te zijn dat ze een mooie boom zullen hebben

Mensen die thuis een kerstboom willen zetten, beginnen ook al te bellen. "Ik heb toch al opvallend meer bestellingen tegenover vorig jaar. Vorig jaar hebben we veel meer aan huis geleverd door corona en dit jaar bestellen ze nog vroeger om zeker te zijn dat ze een mooie boom zullen hebben."

Kneusjes

Of Stephanie en Dirk er zelf thuis één zullen zetten, is nog af te wachten. "De mooiste bomen zijn voor de klanten. De kneusjes komen dan bij ons terecht. De goesting om die nog te versieren zal misschien wel ver zoek zijn tegen dan", lacht Dirk.

De versierde bomen zullen te zien zijn op onder meer de Groenplaats en het Eilandje in Antwerpen en ook in winkelstraten in Wilrijk, Deurne en Ekeren.

Beluister hier het gesprek met Dirk Janssens:

Meest gelezen