Limburgse grensgemeenten verwachten geen grote toeloop van Nederlanders door beperkte lockdown in Nederland

De burgemeesters van Lanaken, Maaseik, Riemst en Lommel verwachten niet meteen een grote toeloop van Nederlanders, nu het er naar uitziet dat de horeca daar om 19 uur 's avonds al zal moeten sluiten. Nederland wil een korte en beperkte lockdown invoeren omdat de coronabesmettingen sterk stijgen.

Burgemeester Marino Keulen (Open VLD) van Lanaken denkt niet dat er veel Nederlanders naar Lanaken zullen afzakken. "Van de vorige horeca lockdown in Nederland weten we dat dat allemaal heel goed meegevallen is. Maar uiteraard blijven we dat in de gaten houden, en zullen we ingrijpen als dat nodig is." 

Controles

Ook de burgemeesters van Maaseik, Riemst en Lommel verwachten geen toeloop. "Maar we zijn er alleszins wel op voorbereid, wij zetten 2 extra politieploegen in dit weekend", zegt Bob Nijs (CD&V) van Lommel. "Onze ordediensten controleren ook of de horecazaken zich aan de coronamaatregelen houden en de meesten doen dat ook. Het gebeurt wel eens dat klanten ons melden dat ze in een bepaalde horecazaak geen coronapas moeten tonen. We gaan dan in gesprek met de uitbater en dan wordt er meteen gevolg aan gegeven. De meeste horeca-uitbaters zijn van goede wil."

Meest gelezen