Man in elkaar geslagen op Linkeroever, zoon doet oproep naar getuigen: "Ze bleven tegen mijn vader zijn helm trappen"

Op Linkeroever, op het ponton van de veerboot, is woensdag een man in elkaar geslagen door een groep tieners nadat hij tussenbeide was gekomen bij een geval van agressie. Hij houdt er een gebroken been en andere verwondingen aan over. Zijn zoon vraagt dat getuigen zich zouden melden bij de politie. 

Loïc Joossens, de zoon van de man die hardhandig werd aangepakt, doet het verhaal. "Mijn vader was onderweg naar huis en stapte van de veerboot op Linkeroever. Hij zag dat een jongen van zo'n 14 à 15 jaar werd lastiggevallen en rake klappen kreeg in het gezicht en op de grond werd gegooid. Mijn vader vond dat niet kunnen, hij is er naartoe gereden met de fiets, afgestapt en heeft gevraagd waarom de jongeren dat deden. Daarna hebben de jongeren zich tegen mijn vader gekeerd. Mijn vader is gevallen, hij brak zijn been en ze zijn tegen zijn helm blijven trappen."

Enkele omstaanders verwittigden de hulpdiensten en die waren er snel bij.  De vader van Loïc is naar het ziekenhuis gebracht. "Het is een zware enkelbreuk, het bot is afgescheurd en hij zal geopereerd moeten worden. Het was zijn goede been want zijn andere been was al niet goed meer, mijn vader was mindervalide. Hij zit nu thuis met zijn beide benen omhoog. Hij houdt zich sterk maar hij heeft pijn." 

Getuigen gezocht

Joossens vraagt dat iedereen die iets heeft gezien naar de politie zou gaan, ook de jongen die als eerste werd aangevallen. "Die jongen is verschillende keren geraakt op zijn slaap met een vuist. Misschien is hij er nog erger aan toe dan mijn vader maar durft hij niets te vertellen omdat hij die andere jongens kent, bijvoorbeeld van op school of ergens anders."

Het gebeurde op klaarlichte dag. Als je zoiets ziet, help dan en film alles, zodat de daders geïdentificeerd kunnen worden

Loïc Joossens, zoon van het slachtoffer

Waar Joossens het heel moeilijk mee heeft, is dat niemand zijn vader heeft geholpen. "Het gebeurde op klaarlichte dag, rond 15 uur. Het ging om jonge gasten van een jaar of 15. Als er nog enkele mannen van boven de 20 of 30 jaar naartoe waren gegaan met de vraag om te stoppen, dan zou het anders zijn gelopen. Daarom mijn vraag: als je zoiets ziet gebeuren, help dan. En film het ook, zodat de daders geïdentificeerd kunnen worden."

Meest gelezen