Archieffoto ter illustratie.
Pexels

Mark uit Puurs-Sint-Amands maakt meer dan 1.000 liter spaghettisaus voor Kom Op Tegen Kanker

In Puurs-Sint-Amands wordt vandaag meer dan 1.000 liter spaghettisaus gemaakt en verkocht ten voordele van "1.000 km voor Kom op tegen Kanker". Initiatiefnemer Mark Drieghe is enkele jaren geleden gestart met de actie, samen met zijn vrouw die borstkanker had. "Spijtig genoeg is zij twee jaar geleden overleden, maar ze had nog gevraagd om de actie verder te zetten. Heel het team ging volmondig akkoord", vertelt Mark op Radio 2 Antwerpen.

Samen met zijn team "8 op een rij" staat Mark uit Puurs-Sint-Amands al enkele dagen achter de kookpotten om meer dan 1.000 liter spaghettisaus te maken ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Jaarlijks verkopen zij de liters pastasaus om startgeld te verzamelen voor de "1.000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker". Daarbij fietsen verschillende teams in totaal een afstand van 125 kilometer, waarbij de opbrengst gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. 

"Bij mijn echtgenote is in 2013 borstkanker vastgesteld. Na haar behandelingen moest ze revalideren, waardoor wij op zoek gingen naar een sportieve activiteit gekoppeld aan een goed doel om te ondersteunen. Zo kwamen we bij deze actie terecht en is uiteindelijk het idee ontstaan om spaghettisaus te verkopen. Op die manier konden we voldoende startgeld verzamelen", legt Mark Drieghe uit in Start Je Dag. 

Vijf jaar geleden zijn we gestart met nog geen 500 liter saus, maar dit jaar slagen we er zelfs in om 1.300 liter te maken

Beluister hier het gesprek met initiatiefnemer Mark Drieghe in "Start Je Dag":

"Dit is de vijfde editie al. We zijn klein gestart met nog geen 500 liter, maar dit jaar slagen we er als team in om zelfs 1.300 liter zelfgemaakte spaghettisaus te maken", gaat Mark verder. "Het belangrijkste voor ons is de weg ernaartoe en het samenzijn. Want twee jaar geleden is mijn vrouw overleden, maar zij had gevraagd om de actie verder te zetten. Heel het team ging daarmee volmondig akkoord."

Vandaag gaat de zelfgemaakte spaghettisaus in Puurs-Sint-Amands en omstreken de deur uit. Wie nog interesse heeft, zal wel moeten wachten tot de volgende editie van de actie. "Kom nu liever geen saus meer kopen, want dan moeten we terug naar de groentenboer voor nog een bestelling", lacht Mark. "Maar houd onze Facebookpagina zeker in de gaten voor volgend jaar!"

© 8 op een rij - 1000km van Kom op tegen Kanker

Meest gelezen