Jokko

Mondmaskers verplicht langs volledig parcours intrede Sinterklaas in Antwerpen

Wie komt kijken naar de aankomst van de Sint in Antwerpen zal langs het hele parcours verplicht een mondmasker moeten dragen. Eerst was er enkel gevraagd om een mondmasker te dragen op de drukke plekken, maar nu de coronacijfers blijven stijgen, wordt de maatregel verstrengd. "We hebben dit beslist in overleg met de Sint en de stad, zodat iedereen zich veilig voelt bij de intrede", zegt Hans Van Goethem, de woordvoerder van VRT.

Door de stijgende coronacijfers neemt de bezorgdheid toe rond grote evenementen, zoals de intrede van de Sint in Antwerpen. "We begrijpen die bezorgdheid", zegt Hans Van Goethem, de woordvoerder van VRT, die de intrede mee in goede banen leidt. "We hebben daarom overlegd met de Sint, en hij vraagt aan iedereen om een mondmasker mee te nemen en dat op te zetten langs het parcours."

De Sint legt een behoorlijk groot parcours af, dus er zijn zeker ook rustigere plekken om alles te aanschouwen

Hans Van Goethem, woordvoerder VRT

Op de drukke plekken zoals het Steenplein en de Grote Markt zal iedereen die ouder is dan 12 ook een Covid Safe Ticket moeten tonen. "We roepen iedereen op om mee zijn verantwoordelijkheid te nemen en voorzichtig te zijn zodat het echt een feest kan zijn voor de kinderen", zegt Van Goethem. "De Sint legt een behoorlijk groot parcours af, van de haven tot de Grote Markt. Er zijn dus zeker ook rustigere plekken om de Sint en de stoet te kunnen zien."

De stoomboot van de Sint wordt morgen, op 13 november, om 13.45 uur verwacht in Antwerpen.

Meest gelezen