Radio 2

Mountainbiketocht rijdt door café in Wervik: "Ambiance zoals in Parijs-Roubaix"

Mountainbikeclub De Raketmannen organiseerde voor de twintigste keer haar mountainbiketocht in de buurt van Wervik. De deelnemers moesten met hun mountainbike dwars door een café rijden. "Ze rijden langs de voorkant binnen, rijden naar buiten, doen een toertje door de tuin van het café, rijden weer binnen en dan terug naar buiten." 

De "Grote Flandrien Classic der Raketmannen" is de jaarlijkse hoogdag voor de mountainbikeclub van Wervik. De tocht lokt meer dan 1.000 deelnemers. Hoogtepunt is ongetwijfeld de passage door stamcafé "De Macote".  Johan Devrekere baat het café uit: "Ze rijden door mijn café naar de tuin waar ze een toertje doen in de weide. Daar is een bevoorrading en langs de achterkant van het café rijden ze weer naar buiten. Er zijn er zeker meer dan 1.000 gepasseerd.” 

Ambiance zoals in Parijs-Roubaix

Voor de toog staat een matras uit veiligheid voor de renners. Op de grond ligt een rode loper om de modder op te vangen. "De modder valt eigenlijk goed mee. Ze rijden nu eenmaal niet aan 50km per uur door het café." Meer dan 1.000 mountainbikers die door het café rijden, aan sfeer ontbreekt het in elk geval niet. "Ja, er is heel veel ambiance, je kan het vergelijken met Parijs-Roubaix. Doordat het mooi weer was, zijn er ook veel mensen blijven hangen op het terras. Dat is dan goed voor mij.”

Radio 2

Gent-Wevelgem

Wie naar een café gaat, moet zijn Covid Safe Ticket tonen. Johan Devrekere: "Hoe dat verliep? De deelnemers moesten vooraf een test afleggen om te mogen starten. Bij een negatieve test, krijgen ze een bandje en mogen ze starten. Zo was ik safe, iedereen die passeerde, was getest, anders konden ze niet meedoen.” Het café in Wervik ligt vlakbij het parcours van de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. "Ze hebben al van Gent-Wevelgem gevraagd of ze door mijn café mogen rijden, maar dat gaat niet door. Het probleem zijn de volgwagens natuurijk”, lacht hij. 

Meest gelezen