Foto Radio 2

Oplossing gevonden voor varkenskarkassen na stalbrand in Kasterlee

Er is eindelijk een oplossing gevonden voor de honderden dode varkens die zijn omgekomen in een zware brand dinsdag in een varkensbedrijf in Kasterlee. In Roeselare wordt een stortplaats voorbereid. Daar worden de dode varkens en het asbest gestort en geborgen, zegt Jan Verheyen van OVAM aan Radio 2 Antwerpen. De opruiming zou volgende week gebeuren.

Er is een oplossing gevonden voor de 1700 dode varkens in Kasterlee. Na een zware brand liggen de karkassen van de varkens al vier dagen bedolven onder het asbest.  De varkens kwamen om het leven tijdens een brand in hun stal dinsdag. De dode dieren liggen er nog steeds want niemand wilde ze opruimen. Er zat namelijk asbest in het dak van de stal waardoor nu ook de varkens door een gespecialiseerde firma moeten opgehaald worden. Maar die firma was nog niet gevonden. 

De burgemeester van Kasterlee Ward Kennes (CD&V)  maakte zich zorgen over de gezondheid en hygiëne omdat geen enkel bedrijf kon helpen. Volgens de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de getroffen boer is er nu toch een oplossing in de maak. 

De karkassen worden naar een stortplaats in Roeselare gebracht. Daar worden de dode varkens en het asbest gestort en geborgen. De opruiming zou volgende week gebeuren.

Meest gelezen