Scherpenheuvel-Zichem roept op om evenementen twee weken uit te stellen, ook kerstmarkt gaat niet door

De laatste week is in Scherpenheuvel-Zichem het aan coronabesmettingen ruim verdubbeld. Naar aanleiding daarvan neemt de stad strengere maatregelen. Zo wordt de kerstmarkt officieel afgelast, evenals het Te Deum naar aanleiding van Koningsdag. Daarnaast roept de stad op om geplande evenementen, groot of klein, met twee weken uit te stellen. 

"Het aantal besmettingen in onze stad is nog nooit zo hoog geweest", laat burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes (CD&V) weten. De voorbije zeven dagen zijn de cijfers zelfs ruim verdubbeld. Nog nooit zaten zoveel inwoners in quarantaine en het zijn vooral 40-plussers die besmet raken. 

Te Deum en kerstmarkt gaan niet door

Scherpenheuvel-Zichem heeft nu de beslissing genomen om het Te Deum naar aanleiding van Koningsdag van nu zondag, net zoals vorig jaar, niet te laten doorgaan. Ook de kerstmarkt moet er opnieuw aan geloven en wordt geannuleerd. Daarbovenop vraagt de stad ook aan verenigingen en organisatoren om activiteiten zoals eetdagen en concerten met minstens twee weken uit te stellen. Ook voor familiebezoeken wordt best een nieuwe datum geprikt. 

Uitstel zonder extra kosten

Wanneer verenigingen of andere organisatoren een lokaal of zaal van de gemeente hebben geboekt, bijvoorbeeld Den Egger, dan kan die reservatie gratis geannuleerd worden. "Uitstel kan dus perfect zonder extra kosten", vertelt burgemeester Manu Claes. "Het is echt belangrijk om nu waakzaam te zijn, willen we een normale kerst- en nieuwjaarsperiode beleven". 

Meest gelezen