Steeds meer Limburgse studenten starten met eigen zaak

Vorig academiejaar hebben 170 Limburgse studenten een eigen onderneming opgestart. “Pitch Please”, een samenwerking tussen Hasselt, Genk en de onderwijsinstellingen, stimuleert studenten tot ondernemen en dat werkt. 

“De combinatie onderwijs en ondernemen is pittig, maar de scholen en universiteit adviseren studenten bij de start”, zegt Els Huysman, coördinator bij PitchPlease. “Ook organiseren we workshops, infosessies en inspiratiecafés om de ondernemersattitude een boost te geven." 

Computerhulp

Bo Reeckmans heeft het bedrijf Neotronix opgericht. Hij gaat aan huis mensen hun computer herstellen. “Wij bieden hulp als mensen vragen hebben en we vervangen ook onderdelen of updaten de software zodat de computer sneller werkt. Bovendien verwijderen we ook virussen en dat op zowel op computers, smartphones of tablets”, zegt Bo. "Ik zag in mijn eigen omgeving dat veel mensen moeite hebben met al die nieuwigheden, ouders en grootouders bijvoorbeeld. En wij, als jonge studenten, zijn daar elke dag mee bezig."

Meest gelezen