AP

Streamingdienst Spotify komt binnenkort met meer luisterboeken

Streamingdienst Spotify gaat zich meer focussen op audioboeken. Het Zweedse bedrijf heeft audioboekendistributeur Findaway overgenomen, waarmee het zijn ambitie om meer audioboeken aan te bieden sneller wil verwezenlijken. Het bedrijf hoopt zo opnieuw revolutionair te zijn, nadat het de afgelopen jaren al succesvol investeerde in podcasts.

Met de overname van de Amerikaanse audiodistributeur Findaway zet de streaminggigant de deur voor een nieuwe uitbreiding open: naast muziek en podcasts kunnen spotifygebruikers binnenkort ook naar meer ingesproken boeken luisteren.

Helemaal nieuw is die toepassing niet. Spotify biedt al verschillende jaren een beperkt aantal audioboeken gratis aan. Met de overname van het Amerikaans bedrijf hoopt de streamingdienst tegen eind 2021 meer audioliteratuur toe te voegen aan zijn catalogus. 

Findaway voorziet momenteel grote spelers als Apple, Google en Amazon van luisterboeken. Hoewel de deal rond is, zal de daadwerkelijke overname waarschijnlijk pas eind dit jaar plaatsvinden. Hoeveel geld er precies gemoeid is met de overname, werd niet bekendgemaakt. 

Deal onderstreept ambitie

De deal onderstreept Spotify’s ambitie om snel meer audioboeken aan te bieden en zo uit te groeien tot het audioplatform bij uitstek. Het Zweedse bedrijf schat dat de wereldwijde markt voor luisterboeken tegen 2027 zal groeien naar 15 miljard dollar. “We willen zorgen voor een revolutie in de audioboekwereld, net zoals we hebben gedaan bij muziek en podcasts”, zo klinkt het bij de streamingdienst.

We willen zorgen voor een revolutie in de audioboekwereld, net zoals we hebben gedaan bij muziek en podcasts

Spotify pompte de afgelopen jaren veel geld in de boomende podcastbusiness: podcastfuncties werden uitgebreid en een aantal grote podcastbedrijven werden overgenomen. Het leverde de streamingdienst veel extra inkomsten op. Met de overname van Findaway hoopt het naar eigen zeggen opnieuw revolutionair te zijn. 

Meest gelezen