Er zijn begin deze week meer dan 200 agenten en hulpverleners ingezet bij de zoektocht.

Verdwenen Franse jogster (17) heeft gelogen over haar "ontvoering"

Een 17-jarig meisje dat  begin deze week verdwenen was en daarna gewond is opgedoken, zou dan toch niet ontvoerd geweest zijn, zoals ze eerst beweerd had. Ze zou dat nu aan de politie toegegeven hebben. Wat er dan precies wel gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Begin deze week was Frankrijk in de ban van de verdwijning van een 17-jarig meisje toen ze gaan joggen was in het departement Mayenne, in de Loirestreek in het westen van het land. Haar vader had alarm geslagen toen ze niet thuisgekomen was en toen hij haar telefoon en muziekoortjes met bloedsporen gevonden had. Meteen werd een grote zoekactie opgestart waarbij 200 agenten, duikers, speurhonden en een helikopter werden ingezet.

Dinsdagavond is het meisje dan opgedoken in een kebabzaak in Sablé-sur-Sarthe, niet ver van haar woning. Ze was toen zwaar in shock en vertoonde schrammen, aldus de lokale burgemeester. Het meisje beweerde toen dat ze ontvoerd was en was kunnen ontsnappen uit een bestelwagen. 

Vanmiddag heeft het meisje dan aan de politie toegegeven dat ze niet ontvoerd geweest is. Wat er dan precies wel gebeurd is, is nog niet duidelijk. Wel zou ze spijt hebben dat er een dergelijke mobilisatie is opgezet om haar terug te vinden. Er zou nu een klacht zijn ingediend tegen het meisje. 

Meest gelezen