Radio 2

Vrouw en kind ontsnappen aan hevige brand in Sinaai

Een vrouw is samen met haar kind aan een korte, maar hevige brand ontsnapt in Sinaai bij Sint-Niklaas. De brand woedde op de bovenste verdieping van een tweewoonst. Passanten hadden het vuur gezien en de brandweer gebeld. De vrouw en het kind zijn ongedeerd, maar preventief naar het ziekenhuis gebracht. Er is veel schade aan de tweewoonst.

De brand ontstond op de bovenverdieping van een tweewoonst. Op de bovenste verdieping van het gebouw op de Schrijberg woont een moeder samen met twee kinderen. De moeder had net één van haar twee kinderen weggebracht. Toen ze terugkeerde, stond de bovenverdieping al in lichterlaaie. Voorbijgangers hadden intussen al de hulpdiensten gebeld.

De bewoner van het appartement op de benedenverdieping was niet aanwezig. De moeder en haar kind van de bovenliggende flat werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis voor controle op rookintoxicatie. Zij zelf zijn ongedeerd, maar er is heel wat schade aan de tweewoonst. De bovenverdieping brandde volledig uit en ook de woning op het gelijkvloers is zwaar beschadigd door rook en door het bluswater. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meest gelezen