Beeld: Facebookpagina VTI Lier

VTI Lier moet sluiten na vele coronabesmettingen

Het Vrij Technisch Instituut Lier blijft vandaag gesloten, nadat vele leerkrachten en leerlingen besmet raakten met het coronavirus. "Momenteel is zo'n 15 procent van onze leerkrachten afwezig, deels door een coronabesmetting maar ook door hoogrisicocontacten. Er zijn ook heel wat leerlingen positief of zij zitten in quarantaine. Met zo weinig personeel is het moeilijk om leerlingen op te vangen", zegt directrice Carine Peeters aan Radio 2 Antwerpen.

Zo'n 500 leerlingen en een 100-tal leerkrachten van het VTI Lier hebben vandaag een extra dagje vrij, en dat is niet omdat ze de brug maken na Wapenstilstand. De school doet dat noodgedwongen na de vele coronabesmettingen bij leerkrachten en leerlingen. 

"Momenteel is zo'n 15 procent van de leerkrachten afwezig. Deels omwille van een coronabesmetting maar ook door hoogrisicocontacten. Er zijn ook heel wat leerlingen positief getest of ze zitten in quarantaine", zegt directrice Carine Peeters aan Radio 2 Antwerpen. "Woensdagnamiddag kreeg ik van het CLB bericht dat er ook nog mogelijk 3 klassen volledig in quarantaine moesten. Het is moeilijk om met zo weinig personeel leerlingen die in studie zitten op te vangen. Daarom hebben we met de coördinerend preventie-adviseur en het schoolbestuur beslist om de school een dag extra te sluiten."

Ik wacht bang af en volg alles op de voet, de telefoontjes blijven komen van leerlingen die positief getest zijn

Carine Peeters, directrice VTI Lier

Het is de eerste keer sinds het begin van de coronacrisis dat het VTI Lier de school moet sluiten. "Deze vierde golf is met niets te vergelijken. Bij de voorbije golven hebben we nooit klassen in quarantaine gehad zelfs. Nu is het echt roeien met de riemen die we hebben", zegt Carine Peeters. "We merken dat veel besmettingen komen via lagereschoolkinderen. Het gaat dan om broers en zussen van leerlingen, of kinderen van leerkrachten."

Dit weekend wordt beslist of de lessen maandag kunnen hervatten. "De telefoontjes blijven komen van leerlingen die positief getest zijn, ik blijf dit het ganse weekend opvolgen in overleg met onze preventie-adviseur. "

Beluister hier het gesprek met directrice Carine Peeters op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen