Radio 2

Ieperse revue opnieuw afgelast: vorig jaar door corona, nu door waterlek in stadsschouwburg

De vereniging achter de Ieperse revue bestaat dit jaar 65 jaar. Maar de jaarlijkse voorstelling, waarin gelachen wordt met het nieuws van het afgelopen jaar, kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Vorig jaar door de coronacrisis, nu zijn er problemen met de Ieperse stadsschouwburg. 

Het wordt een triest verjaardagsfeestje voor de Ieperse revue. Het is al het 2de jaar op rij dat ze niet kunnen spelen. Vorig jaar door corona, dit jaar door een waterlek in de schouwburg. Coördinator van de Ieperse revue, Frederic Verstraete, is teleurgesteld in het stadsbestuur: "Er zijn al langer grote mankementen in het gebouw, maar daar wordt weinig aan gedaan. Het is al 5, 6 jaar dat er problemen zijn. Water, chauffage: het wordt altijd wel opgelapt, maar er komen nooit concrete oplossingen. Het gebouw oogt mooi, maar het is niet praktisch. Het toilet voor mensen met een handicap is op de eerste verdieping. Maar de lift is niet breed genoeg voor een rolstoel. Het gebouw is verouderd en moet dringend worden vernieuwd.  Als alternatief is het OC Ten Elver in Elverdinge aangeboden. Maar voor ons is die locatie te klein. Voor het 2de jaar op rij geen revue, de ontgoocheling bij de spelers én de toeschouwers is heel groot."

Stadsbestuur reageert

Schepen van Cultuur Valentijn Despeghel (Vooruit) reageert: "Deze zomer is er jammer genoeg water in de kelder van de stadsschouwburg gelopen waardoor de verwarmingsinstallatie kapot is. Voor 2 andere toneelverenigingen van Ieper is een alternatief gevonden, maar de Ieperse revue heeft laten weten dat zij geen voorstelling plannen, van hen hebben we verder geen vraag meer gekregen. Ze zouden graag gebruik maken van Het Perron in Ieper, de andere cultuurzaal, die we vooral voor externe producties gebruiken. Wij kunnen die zaal geen 6 weken vrij maken." 

Drukte bij aannemers

Het stadsbestuur wil zo snel mogelijk een nieuwe verwarmingsinstallatie én de nodige ventilatie in de stadsschouwburg plaatsen. Schepen Despeghel: "Door de drukte bij de aannemers hebben wij geen zicht op de termijn. In 2023 komt er een studie om te bekijken of we het gebouw nog kunnen redden of dat we moeten kijken voor een vernieuwbouw."

Meest gelezen