Uitslaande brand in leegstaand kasteel van Antwerp-voorzitter in Wijnegem

Vanavond is er een uitslaande brand uitgebroken in het leegstaand kasteel van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens in Wijnegem. Een groot stuk van de eerste verdieping is zwaar beschadigd geraakt. Het vuur is intussen wel onder controle. De brandweer zal nog heel de nacht nablussen.

In de vooravond is bij de brandweer een oproep binnengekomen van een grote uitslaande brand in het kasteel op de Ertbruggelaan in Wijnegem. De brand zou op de eerste verdieping zijn ontstaan. Het vuur was moeilijk onder controle te krijgen.

"Het vuur is wel geblust, maar we zitten met smeulhaarden in de houten vloeren van het kasteel", zegt Mathieu De Block van brandweerzone Antwerpen. "We zijn nog aan het nablussen en dat kan nog wel een hele tijd duren."

Het gebouw is eigendom van Paul Gheysens, de voorzitter van voetbalclub Antwerp. Hij kocht het vorig jaar en zou het voor kantoorruimte gebruiken. Het kasteel is niet bewoond. Over de oorzaak van de brand is momenteel geen duidelijkheid.

Bekijk hier enkele beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen