Verdachte in mogelijk nieuwe zeden-zaak mag drie maanden niet in Gentse Overpoort komen

In Gent is er afgelopen nacht opnieuw een mogelijke aanranding geweest in de Overpoortstraat. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De verdachte is verhoord en weer vrijgelaten. Hij mag drie maanden niet in de Overpoort komen. Het parket benadrukt dat het onduidelijk is wat er precies gebeurd is. Het slachtoffer is vandaag nog niet verhoord.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond opnieuw een mogelijk zedendelict plaats in de Gentse Overpoort. “Het onderzoek loopt. Het is nog niet duidelijk hoe zwaar de feiten wegen”, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. ”We hebben 1 verdachte opgepakt. Die wordt momenteel ondervraagd op het politiekantoor.”

Rond 14 uur laat het parket weten dat de verdachte - een twintigjarige man - is vrijgelaten na zijn verhoor, hij moet zich ter beschikking houden van het onderzoek en mag drie maanden niet in de Overpoort komen. Het slachtoffer, een vrouw van 19, is vandaag nog niet verhoord kunnen worden. 

Het mogelijk zeden-incident gebeurde in hetzelfde café waar vorige week een 18-jarig meisje werd aangerand in de toiletten. Zij diende een klacht in wegens verkrachting. Wat er nu precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Volgens onze informatie zou het deze keer wellicht niet om een verkrachting gaan.

Ook deze week, in de nacht van woensdag op donderdag, werd een jonge vrouw lastiggevallen in een bar in de Gentse Overpoort. Het personeel merkte het incident toen op en contacteerde de politie. De 26-jarige verdachte werd opgepakt en uiteindelijk vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Eind oktober kreeg een meerderjarige vrouw mogelijk een verdovende substantie in haar drankje tijdens een avondje uit op de Oude Beestenmarkt. Een vriendin van de vrouw vond haar later terug in een nabijgelegen parkje, waar ze waarschijnlijk werd verkracht.  

Naar aanleiding van de recente meldingen van seksueel geweld kwamen zowel in Brussel als in Gent honderden mensen op straat. Ze vragen meer aandacht voor de slachtoffers en protesteren tegen 'de verkrachtingscultuur' die volgens hen heerst in het uitgaansleven. 

"Wij willen een nachtleven waarin iedereen vrij kan dansen, waarin feesters elkaars grenzen respecteren en waarin toxisch gedrag en aanranding niet getolereerd worden", schreef meldet.org, een Gentse organisatie die strijdt tegen seksueel geweld, onlangs in een open brief. "Wij eisen dat wij de tools aangereikt krijgen om hiermee aan de slag te gaan, dat wij ondersteund worden en dat de verantwoordelijkheid niet enkel op ons geschoven wordt. Wij eisen nu verandering."

Meest gelezen