Professionele drugsplantage toevallig ontdekt na brand in bedrijfshal in Balen

In Balen is bij een brand in een loods van een bedrijfsgebouw toevallig een drugsplantage ontdekt. Kort na middernacht sloegen bewoners van een appartement boven het bedrijfsgebouw alarm na hevige rookontwikkeling. De brandweer kwam ter plaatse en ontdekte een plantage van 1.500 planten. Er is een onderzoek gestart naar mogelijke betrokkenen.

Bij een brand in een loods in een bedrijfshal aan de Ambachtsstraat in Balen, is een drugsplantage van 1.500 planten ontdekt. De bewoners van een appartement boven het bedrijfsgebouw belden de brandweer nadat ze rook hadden gezien in het gebouw. De brandweerposten van Balen en Mol kwamen ter plaatsen. 

Een elektriciteitskast bleek vuur gevat te hebben in het gebouw. De kast stond in een afzonderlijk compartiment dat volledig in hout was opgetrokken.  Door de brand aan de elektriciteitskast hadden ook de panelen van de houten constructie vuur gevat, wat zorgde voor een hevige rookontwikkeling.   

Tijdens de blussingswerken stootte de brandweer op een drugsplantage van 1.500 planten. De politie kwam ter plaatse en doet nu een sporenonderzoek. Er is ook een onderzoek gestart naar mogelijke betrokkenen. 

Meest gelezen