Videospeler inladen...

Huisartsenwachtposten hele weekend overspoeld met coronavragen: "Wij dienen voor dringende noodgevallen"

De wachtposten van de huisartsen zitten aan hun plafond. Ze hebben dit weekend weer talloze oproepen binnengekregen over het coronavirus. Door de vele oproepen kunnen ze amper nog andere hulp bieden, of geraken mensen met dringende vragen niet binnen. Nochtans zijn er andere plaatsen waar mensen terecht kunnen met vragen over coronatesten en quarantaine.

"Ik heb 31 gemiste oproepen in een halfuur." Onze ploeg van "Het journaal" ging kijken bij de huisartsenwachtpost van Turnhout. Ook daar staat de telefoon al het hele weekend roodgloeiend. Bekijk hieronder het verslag: 

Videospeler inladen...

Een code aanmaken voor een test kan je op www.mijngezondheid.be, met algemene coronavragen kan je terecht op de infolijn 0800 14 68 9.

Meest gelezen