Videospeler inladen...

Sam Bettens pronkt met nieuw mannenlichaam in videoclip: "Sta het mezelf toe omdat ik nooit twintigjarige jongen was"

Het is een trotse Sam Bettens die in de nieuwste videoclip van Rex Rebel zijn nieuwe lichaam toont. Samen met de geboorte van de nieuwe groep onderging Bettens een transitie tot transman en dat mag iedereen zien in de clip van "Body". "Alles blijft hetzelfde, maar toch voelt alles anders aan", zegt Bettens in "De zevende dag".

Net voor corona de hele wereld en dus ook de muzieksector ondersteboven haalt, komt Rex Rebel met een eerste plaat "Run". De nieuwe groep van Sam Bettens met een nieuw geluid, letterlijk en figuurlijk. Bettens kondigde eerder al aan dat hij voortaan als man door het leven gaat en de nieuwe groep is het puntje op de i. Een doorstart maken ze nu met een liveversie van "Run" én een nieuwe videoclip.

Ben ik wel ongelukkig genoeg om die transitie te doorstaan?

Sam Bettens

Twee jaar na de "geboorte" van Sam Bettens voelt hij zich sterk en trots genoeg om te tonen hoe goed hij in z'n vel zit, letterlijk dan. In de videoclip van "Body" ontbloot Bettens het bovenlijf, een sportief en goed getraind lichaam bovendien. "Wie wil op z'n vijftigste nog bezig zijn met z'n lichaam? Maar ik sta het mezelf toe. Een ijdelheid omdat ik geen twintigjarige jongen ben geweest", zegt hij daar zelf over. "

Herbekijk hier het gesprek met Sam Bettens in "De zevende dag"

Videospeler inladen...

Het plaatje klopt nu voor Bettens: "De wereld draait door, de dagen zijn niet anders en ook mijn vrienden en familie niet, maar toch voelt alles anders aan. Opstaan, een t-shirt aantrekken... Alles voelt nu echt natuurlijk aan." Toch was het ook voor Bettens geen gemakkelijke stap om te zetten: "Ben ik wel ongelukkig genoeg om die transitie te doorstaan? Dat zijn vragen waar ik wel hulp bij nodig heb gehad, maar je mag zijn wie je bent ook als je niet aan de rand staat."

Nieuwe stem, zelfde artiest

Voor alle fans die het zich afvragen: "Als artiest ben ik niet veranderd", verzekert Bettens. Toch was de transitie voor de muzikale carrière van Bettens een gewaagde sprong. "Ik had schrik dat ik niet meer zou kunnen zingen en ook of mijn stem wel laag genoeg zou worden. Het is iets tussenin geworden, maar dat kan de komende jaren nog wel veranderen", zegt hij. 

K's Choice maakt zo'n groot deel uit van mijn leven

Sam Bettens

Een nieuwe stem dus, maar om het oude repertoire van K's Choice, de oude groep van Bettens, kan ook Sam Bettens niet zomaar heen: "Maakt zo'n groot deel uit van mijn leven, onmogelijk om daar afstand van te doen." Het is dus nog even zoeken naar een evenwicht, "Als ik foto's zie van vroeger vind ik dat niet leuk meer, maar iedereen in België kent mijn verleden en dat is allemaal nog pril voor mij."

Meest gelezen