Archieffoto: ter illustratie
Copyright by Thomas Wiewandt, All Rights Reserved. Legal use of image requires prior written license from photographer/his agent

Ophokplicht in ZOO Antwerpen: "Ook flamingo's moeten vanaf morgen binnenblijven"

Ook de flamingo's in ZOO Antwerpen zullen vanaf morgen in hun kot moeten blijven. Iedereen die pluimvee houdt, moet vanaf morgen zijn dieren ophokken, omdat er vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans in Schilde. "Wilde vogels zoals eenden kunnen het virus doorgeven aan de flamingo's ", vertelt Ilse Segers. 

De flamingo's worden nu verhuisd naar een andere volière. Ze mogen niet meer zomaar buiten paraderen. Ze krijgen enkel nog toegang tot een kleiner verblijf, dat volledig afgeschermd is. "In principe verandert er niet heel veel. Het publiek kan hen nog altijd zien, maar dan achter glas", zegt Segers.

De ZOO heeft ook pinguïns die beschermd moeten worden, maar voor hen verandert er niets. Doordat er een tijdje geleden een vos verscheen in de zoo, is er al een net gespannen over het verblijf. Zo kunnen de vogels dus niet in contact komen met wilde dieren.  

Meest gelezen