Radio 2

Bankautomaat opengebroken in Sint-Niklaas

Zondagochtend werd een bankautomaat van een Argentakantoor in Sint-Niklaas opengebroken. Het is niet bekend hoe groot de buit is. Het is niet de eerste keer dat een geldautomaat in Sint-Niklaas wordt opengebroken. De vorige keer gebeurde dat met een plofkraak.

In Sint-Niklaas is rond 6 uur zondagmorgen een bankautomaat van Argenta opengebroken in de Prinses Josephine Charlottelaan. Een patrouille van een beveiligingsfirma die kwam kijken na de alarmmelding zag drie daders wegvluchten. 

Volgens de politie gingen de daders aan de haal met een geldlade maar het is voorlopig nog niet bekend hoeveel er precies werd buitgemaakt. Het labo van de gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Ook de camerabeelden worden onderzocht op aanwijzingen. 

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat in Sint-Niklaas een filiaal van Argenta getroffen wordt. Eind oktober 2019 bliezen gangsters een automaat op van een kantoor op Vijfstraten. De explosie veroorzaakte toen aanzienlijke schade. De geldautomaat werd uit de gevel van het bankkantoor geblazen en belandde tegen een auto die langs de kant van de weg geparkeerd stond. De daders, drie Roemenen, werden intussen veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 18 jaar cel. 

Meest gelezen