Peter Thiebaut is de zoon van de vorige eigenaars die de boom hebben geplant. Hij is erg trots.

25 jaar oude kerstboom uit Dilbeek mag prijken op Grote Markt in Brussel

Paul Vierendeels uit Dilbeek is een gelukkig man. De spar in zijn tuin mag dit jaar op de Grote Markt van Brussel staan. Een grote eer voor de man én meteen een oplossing voor zijn steeds groter wordende boom. Die staat er intussen al 25 jaar. "Omdat de boom te groot werd, wilde ik hem weg, maar het zou spijtig zijn om hem zomaar te laten kappen. Dat hij nu op de Grote Markt zal staan, maakt me ongelofelijk fier."

Elk jaar is het uitkijken naar de kerstboom op de Grote Markt in Brussel. Die hoeft deze keer niet van heel ver te komen. Want de eer gaat naar de boom van Paul Vierendeels uit Dilbeek. In zijn voortuin in de Lindendreef staat een metershoge spar. "De boom werd zo'n 25 jaar geleden geplant door de vorige bewoners. Maar de spar is te groot aan het worden om hem nog lang te laten staan. Bovendien staat hij heel dicht bij het huis. Hij moet dus weg. Maar het zou spijtig zijn om hem zomaar te laten kappen." En dus ging Paul op zoek naar een oplossing. En die vond hij op de Grote Markt van Brussel. 

Beluister hieronder het verhaal van Peter hij vertelt hoe de spar ooit in Dilbeek terecht kwam

Onze kerstboom moet zeker niet onderdoen voor de vorige

Wekelijks trekt Paul naar Brussel om daar te wandelen in het stadscentrum. En ook de kerstmarkt mag daarbij niet ontbreken, eens die is opgesteld. “We zijn Vlamingen, maar ook wel halve Brusselaars (lacht). We zitten geregeld in de hoofdstad. Een paar keer dacht ik al dat onze prachtige boom niet zou misstaan op de Grote Markt. Ik kwam uiteindelijk terecht bij Inter-Arbo uit Vlezenbeek die sparren aan verschillende steden aanbiedt voor de kerstperiode. De verantwoordelijke zei meteen dat hij hem ging aanbieden aan Brussel en zo geschiedde. En eerlijk gezegd zijn we best wel fier dat hij daar mag staan. De vorige kerstbomen heb ik ook allemaal gezien en die van ons moet zeker niet onderdoen.”

De spar van Paul zal woensdagochtend gekapt worden door Inter-Arbo om vervolgens donderdagochtend op de Grote Markt van Brussel te plaatsen. Naast de traditionele levensechte kerststal met levende dieren. Het hele gesprek in De Middag kan je hier herbeluisteren. 

Bekijk hieronder hoe de spar verwijderd wordt uit de tuin van de familie Vierendeels.

Videospeler inladen...

Meest gelezen